Împreună dăm vieții mai mult sens!

Despre noi

Asociația obștească „Viața Fără Leucemie” a fost fondată la finele anului 2006, prin voința unui grup de părinți copiii cărora au fost diagnosticați cu maladii oncologice ale sistemului sanguin și limfatic. Scopul creării asociației a fost stabilit chiar în momentul identificării denumirii ei – a asigura tuturor copiilor o viață fără leucemie, fără cancer, fără dureri și suferințe.

Copilăria este cea mai frumoasă și mai splendidă perioadă a vieții, în care fiecare copil trebuie să se bucure de toate plăcerile și bucuriile noilor descoperiri! Cu părere de rău, pentru unii copii și adolescenți această perioadă este mai puțin fericită, deoarece le este răpită de cea mai dură maladie a omenirii – cancerul.

Anual, in jur de 100-120 copii din Republica Moldova sunt diagnosticați cu cancer. Pentru unele  tipuri de cancer la copii rata de vindecare poate ajunge la 80% din cazurile diagnosticate. Tratamentul durează o perioadă îndelungată, este intensiv şi complex, iar șansele de supravieţuire satisfǎcǎtoare sunt obținute în urma diagnosticării corecte, prin efortul conjugat al echipei multidisciplinare de medici și asistenți medicali. Însă pentru a obține aceste rezultate este nevoie de multă implicare.

În calitate de  comunitate de părinți ai copiilor cu cancer, Asociația Obștească „Viața fără leucemie” a fost înființată anume pentru a oferi susținere și suport familiilor cu copii cu maladii oncologice din Republica Moldova. Prin activitățile noastre ne aducem aportul ca fiecare copil să poată avea șansa la o asistență medicală complexă și la însănătoșire.

Misiunea noastră

„Viața Fără Leucemie” este unica asociație în Republica Moldova care asigură suport în realizarea dreptului fiecărui copil diagnosticat cu maladie oncologică la asistență complexă calificată și susține familiile care îngrijesc acești copii.

Activitatea Asociației este desfășurată exclusiv din fondurile acumulate din proiecte, donații, sponsorizări și activități filantropice.

Viziunea noastră

Credem cu tărie că fiecare copil diagnosticat cu maladii oncologice, indiferent de mediul social din care provine, merită susținere și trebuie să i se ofere acces la cel mai bun tratament și îngrijire medicală posibilă. Părinții și îngrijitorii copiilor diagnosticați cu maladii oncologice trebuie să aibă acces la informații veridice astfel încât să poată lua decizii informate în ceea ce privește tratamentul copiilor lor.

Familiile care au copii diagnosticați cu cancer trebuie să fie implicați pe parcursul întregului proces de tratament: de la diagnosticare până la vindecare.

Scopurile noastre

Pentru a-și realiza Misiunea, Asociația are următoarele scopuri:
Realizarea și apărarea drepturilor și intereselor civile, economice, sociale, culturale și altor drepturi și interese legitime ale copiilor bolnavi oncologic
Contribuirea la reabilitarea și integrarea copiilor cu maladii oncologice în societate
Asigurarea realizării dreptului fiecărui copil bolnav oncologic la o asistență medicală calificată și oferirea oportunității la însănătoșire și la o viață completă și sănătoasă
Informarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul și serviciile disponibile pentru copiii bolnavi oncologic
Acordarea oricărui tip de suport copiilor bolnavi oncologic și familiilor defavorizate care îngrijesc copii cu maladii oncologice aflați în spital sau în stadiul de remisiune

Istoria simbolului

Suntem un grup de părinți care am decis crearea Asociației in anul 2006, avâd dorința comună ca toți copiii bolnavi de cancer să învingă boala și suferința și să ducă o viață fără leucemie, fără cancer, fără dureri și chinuri insuportabile.

Prin lozinca ”Viața fără leucemie”, care am ales să ne reprezinte Asociația, aducem în inimile tuturor celor care se confruntă cu cancerul sau suferă alături de rude, prieteni, cunoscuți, oameni apropiați care trec ut prin calvarul unui asemenea diagnostic și tratament, speranța spre vindecare de orice boală oncologică.

Sigla Asociației ”Viața fără leucemie” reprezintă o înnodătură decorativă întrepătrunsă, formată din fire de ață de două culori: verde, simbolizând SĂNĂTATE și roz, simbolizând IUBIRE. Este reprezentarea grafică a misiunii noastre – prin tot ce facem cu multa dragoste și pasiune ajutăm copiii bolnavi de cancer din Moldova să se vindece și să se reîntoarcă la o viață sănătoasă!

Echipa noastră

Natalia VÎLCU-BAJUREAN

Natalia VÎLCU-BAJUREAN

Președintele Asociației
mai mult
Irina BORDEIANU

Irina BORDEIANU

Marketing & Fundraising Director
mai mult
Victoria EREMIA

Victoria EREMIA

Project manager
mai mult
Olga SAJIN

Olga SAJIN

Membru board-ului
mai mult
Zinaida TONCU

Zinaida TONCU

Membru asociatiei
mai mult
Alexei BORDEIANU

Alexei BORDEIANU

Logistics manager
mai mult

Noutăți

Vezi toate