Ce facem?

Toată activitatea Asociației este îndreptată spre susținerea copiilor cu maladii oncologice internați în secțiile Hematologie pentru copii și Onco-pediatrie a Institutului Oncologic din Republica Moldova și familiile care îngrijesc de acești copii.

Activitățile pe care le desfășurăm sunt realizate exclusiv din fondurile pe care le acumulăm din donații, sponsorizări și acțiuni filantropice. Mizăm pe susținerea oamenilor cu inimă mare, care nu sunt indiferenți și vor să contribuie pentru a susține acești copii minunați să învingă cancerul, să se reîntoarcă în familiile lor, să aibă o copilărie fericită!

Prin proiectele noastre Cutia Curajului, Punguța cu Surprize, Doctor Clown, Raftul Speranței, Laptoluri în secție le readucem copiilor internați bucuria de a fi copil, le întărim speranța părinților că vindecarea este posibilă și în ajutăm să revină cât mai curând în rândul copiilor sănătoși.

Ajutăm copiii pacienții și prin crearea condițiilor optime pentru tratament în spital. Astfel, contribuim la procurarea echipamentului medical modern, suplinim la necesitate stocurile de materiale consumabile pentru aceste echipamente, intervenim cu ajutor pentru procurarea medicamentelor care nu se găsesc în stocurile asigurate de spital și care sunt necesare în procesul de tratament. În plus, susținem crearea condițiilor optime în secție pentru pacienți și aparținătorii care îi îngrijesc (părinții sau alte rude).

Înțelegem importanța crucială a părinților în sprijinirea copilului diagnosticat cu cancer și oferim ajutor familiilor social vulnerabile să facă față provocărilor legate de boala copiilor lor. Rolul lor este decisiv atunci când copilul urmează tratamentul împotriva maladiei oncologice care este unul foarte dureros, cu multe proceduri, investigații, cu multiple efecte de natură psiho-emoțională.

Ajutor copiilor

Ajutor copiilor

Ajutăm copiii pacienții și prin crearea condițiilor optime pentru tratament în spital.
Vezi proiectele
Ajutor familiei

Ajutor familiei

Înțelegem importanța crucială a părinților în sprijinirea copilului diagnosticat cu cancer și oferim ajutor familiilor social vulnerabile.
Vezi proiectele
Ajutor spitalului

Ajutor spitalului

Ajutăm copiii pacienții și prin crearea condițiilor optime pentru tratament în spital.
Vezi proiectele

Advocacy

Conform constatărilor OMS, în fiecare an un număr de circa 400 000 copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 0-19 ani sunt diagnosticați cu cancer. În țările dezvoltate, care oferă acces la servicii complete de diagnosticare și tratament, copiii cu cancer sunt vindecați în proporție de peste 80%. În țările cu venituri scăzute și medii, aproximativ 15-45% din copii cu afecțiuni oncologice sunt vindecați. Sistemul medical actual din Republica Moldova, unde în anul 2020 la fiecare 4 zile un copil a fost internat în Institutul Oncologic fiind diagnosticat cu o formă de cancer, nu este capabil să ofere servicii de diagnostic timpuriu al leucemiilor – cea mai răspândită formă de cancer la copii. Din lipsa unui Registru al Cancerului la copii, nu este cunoscută cu exactitate nici rata de vindecare, statisticile prezentate public fiind bazate doar pe estimări aproximative.

Fiind o asociație de părinți ai căror copii au fost bolnavi de cancer, cunoscând toate dificultățile și urmările unui tratament oncologic la copii dorim să contribuim la îmbunătățirea situației legate de diagnosticul, tratamentul și îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din Moldova.

Rapoarte anuale