Creșterea rezilienței psihologice a persoanelor ce oferă suport copiilor cu cancer

[rank_math_breadcrumb]

Diagnoza de cancer este tulburătoare la orice vârstă, dar mai ales atunci când pacientul este un copil nevinovat. Odată ajunși într-o astfel de situație, este firesc ca părinții să își pună mai multe întrebări: ”Unde poate fi tratat copilul? Copilul meu va fi bine?Ce pot face eu pentru a-l ajuta?”

Chiar dacă nu toate întrebările au răspunsuri univoce, informarea corectă din surse sigure și comunicarea deschisă cu echipa medicală ajută părintele să restabilească echilibrul emoțional de care are cea mai mare nevoie, fiind alături de copilul său care luptă cu cancerul.

Abordarea aspectului psiho-emoțional și informațional pentru toți actorii implicați în procesul de îngrijire a copiilor bolnavi de cancer o considerăm una din priorități în activitatea Asociației ”Viața fără leucemie” Asociatia Obsteasca „Viata fara leucemie”, deoarece fiind în contact zilnic cu părinții în spital înțelegem importanța lui crucială.

Astfel, cu sprijinul financiar acordat de Guvernul Elveției, cu suportul Swiss Cooperation in Moldova, în perioada aprilie 2024-mai 2025 Asociația va implementa proiectul ”Creșterea rezilienței psihologice a persoanelor ce oferă suport copiilor cu cancer”, pentru a contribui la asigurarea unui echilibru emoțional pentru părinți, pacienți și personalul medical implicat în îngrijirea copiilor cu cancer. Aceste activități au ca scop promovarea respectului pentru drepturile omului și demnitatea umană, atunci când accentul este pus pe un copil diagnosticat cu cancer, care va trece printr-o perioadă lungă de diagnostic, tratament și reabilitare, înainte de a reveni în comunitate.

Activitățile proiectului vor include:

✔️ Sesiuni de consiliere psihologică individuală și de grup pentru părinți, pacienți și personalul medical;

✔️ Ateliere de lucru pe teme precum gestionarea stresului, comunicarea eficientă și copingul cu boala;

✔️ Dezvoltarea de materiale informative și de suport pentru cei implicați în îngrijirea copiilor cu cancer;

✔️ Asistență psihologică pentru părinții care și-au pierdut copiii din cauza unei diagnoze oncologice, etc.

Acest proiect este un exemplu excelent al modului în care cooperarea internațională poate contribui la îmbunătățirea vieții copiilor și a familiilor lor. Avem toată încrederea că prin activitățile pe care le vom realiza în cadrul acestui proiect vom reuși să contribuim la creșterea calității vieții pacienților, a familiilor lor și a personalului medical implicat în îngrijirea copiilor cu cancer în Moldova.

Alte proiecte din aceeași categorie