• Gentuța Galbena

  Susținerea familiilor care îngrijesc de copii cu afecțiuni oncologice este extrem de importantă. De fiecare dată când părintele aude de la medic diagnoza de cancer stabilită copilului său, el sau ea devine copleșit de sentimente confuze, iar cel mai des această stare se asociază cu o ”apocalipsă”. De foarte multe ori părinții sunt speriați nu doar de greutățile pe care urmează să le înfrunte copilul lor, dar și de frustrările lor personale.

  Fortificarea încrederii părinților în acceptarea maladiei cu care a fost diagnosticat copilul lor și a luptei pentru supraviețuire care urmează a fi dusă în echipă cu medicii, constituie o condiție absolut necesară pentru depășirea tuturor problemelor care ar putea apărea, cum ar fi tratament de lungă durată în spital (de la 9 la 12 luni), cheltuieli financiare, ignorarea celorlalți membri ai familiei, situații psihologice dificile, etc.

  Din acest motiv este foarte important să asigurăm că adultul, care îngrijește un copil bolnav de cancer, este foarte bine informat și instruit ca să devină un apărător înflăcărat al copilului său, să îi poată proteja drepturile, să cunoască când și cum poate apela după ajutor medical specializat și să susțină copilul atunci când acesta nu se simte bine.

 • Târgul de Caritate „Bucuria Floriilor”

  Împreună aducem bucuria primăverii în inimile copiilor care astăzi luptă pentru o viață fără leucemie!

  La 21 Aprilie 2019, în Duminica Floriilor am organizat  Târgul de caritate de Paști ”Bucuria Floriilor”, găzduit cu multa amabilitate de  Staropramen Pub!

  Într-o atmosferă caldă de primăvară am oferit posibilitatea tuturor vizitatorilor de a face cumpărături de suflet la prețuri accesibile: obiecte hand-made cu tematica sărbătorii de Paști, haine și încălțăminte, cărți, dulciuri și cozonaci hand-made și multe altele. În plus, pe un stand separat am expus lucrările copiilor pregătite special pentru acest Târg! Astfel, pentru o suma simbolică oaspeții au plecat acasă cu un obiect pregătit cu multă dăruire de micii pacienți, iar sumele colectate au fost direcționate pentru a-i încuraja să creeze și pe viitor!

 • Poiana dorințelor

  Poiana Dorințelor este un proiect destinat pacienților nou internați în secția Hematologie pentru copii a Institutului Oncologic. Copilul recent internat se confruntă dintr-o dată cu o schimbare majoră în viața sa, rămâne izolat preț de multe luni în șir de lumea cu care era obișnuit înainte, fiind înconjurat doar de perfuzii, injecții, branule, medicamente și multiple interdicții.

  Prin intermediul acestui proiect frumos, încercăm să abatem copilul de la realitatea de spital și îi oferim posibilitatea de a-și vedea un vis împlinit. Dorința (o jucărie sau un joc, o carte, un erou preferat, un echipament sport sau alt obiect la care visează demult), scrisă cu mare grijă, ajunge la patronii viselor. Avem grijă să găsim patronii potriviți și în cel mai scurt timp dorința devine realitate! De mai bine de 3 ani am reușit să facem fericiți peste 150 copii internați pentru tratament și astfel să îi ajutăm să treacă mai ușor peste această perioadă grea!

  Dorințele sunt făcute publice pe pagina de Facebook a Asociației cu hashtag #PoianaDorințelor

 • Cutia Curajului

  Dorești să readuci zâmbetul pe fața unui copil bolnav de cancer? Oferă-i un cadou!

  Cutia Curajului este un proiect conceput pentru a recompensa suferințele copiilor legate de procedurile dureroase și puțin plăcute în timpul tratamentului medical. Astfel, fiecare copil își poate alege din «Cutia Curajului» o jucărie pe plac care să îi permită, măcar pentru câteva clipe, să uite de dureri. Toate jucăriile din cutie sunt noi și sunt selectate astfel încât să nu dăuneze copilului a cărui imunitate este scăzută din cauza bolii și a tratamentului.

  «Cutia Curajului» este suplinită regulat de către voluntarii Asociației și deja de peste 3 ani a reușit să aducă mii de zâmbete pe fețele micilor pacienți ai secțiilor pediatrice din Institutul Oncologic.

  Mai multe detalii despre suplinirea ”Cutiei Curajului” gasiți aici

Activități în desfășurate