• Cutia Curajului

  Dorești să readuci zâmbetul pe fața unui copil bolnav de cancer? Oferă-i un cadou!

  Cutia Curajului este un proiect conceput pentru a recompensa suferințele copiilor legate de procedurile dureroase și puțin plăcute în timpul tratamentului medical. Astfel, fiecare copil își poate alege din «Cutia Curajului» o jucărie pe plac care să îi permită, măcar pentru câteva clipe, să uite de dureri. Toate jucăriile din cutie sunt noi și sunt selectate astfel încât să nu dăuneze copilului a cărui imunitate este scăzută din cauza bolii și a tratamentului.

  «Cutia Curajului» este suplinită regulat de către voluntarii Asociației și deja de peste 3 ani a reușit să aducă mii de zâmbete pe fețele micilor pacienți ai secțiilor pediatrice din Institutul Oncologic.

  Mai multe detalii despre suplinirea ”Cutiei Curajului” gasiți aici

 • Punguța cu surprize

  Zâmbetele pe fețele copiilor bolnavi de cancer sunt de neprețuit, deoarece au în spate multa durere, suferință și tristețe. Putem să îi facem să zâmbească doar prin a le ridica dispoziția cu un cadou-surpriza! Oferim astfel de punguțe cu surprize cu fiecare ocazie potrivită, fie că e zi de sărbătoare, ziua de naștere, sau o simplă zi frumoasă afară. Copiii apreciază foarte mult cadourile, căci le fac mai ușoară șederea în spital și le aduc mai multă fericire.

 • Doctor Clown

  În preajma sărbătorilor de iarnă 2022, am lansat un nou proiect interesant și distractiv pentru copiii din secția de oncologie pediatrică – Doctor Clown! Un zâmbet și o emoție pozitivă uneori fac mult mai mult decât o pastilă sau injecție! Din această cauză, ne-am propus să aducem aceste emoții copiilor cel puțin o dată în lună. Unde mai pui că astfel de vizite sunt pe larg răspândite în majoritatea spitalelor oncologice pentru copii din întreaga lume!

 • Raftul Speranței

  De la lansarea proiectului am colectat peste 1500 de cărți interesante, de diferite genuri literare, colorate și atractive pentru copii, unice și speciale. Cărțile sunt citite cu atenție de micii noștri pacienți, iar unele devin atât de familiare, încât nu se despart de ele și le iau acasă.

 • Laptopuri in secție

  Aflarea în spital nu este un impediment pentru continuarea studiilor! Învățământul on-line decurge mult mai lejer și mai eficient cu ajutorul unor mijloace electronice adecvate. În acest scop am reușit să oferim elevilor care sunt internați în secțiile pediatrice ale Institutului Oncologic setul de echipamente electronice care să le faciliteze frecventarea orelor de studii în perioada aflării lor în spital.

Activități în desfășurare