• Școala părintelui

  Proiectul „Școala părintelui care îngrijește copilul bolnav de cancer” se desfășoară în fiecare zi de joi. În cadrul lecțiilor, le oferim părinților care se află cu copiii lor la tratament în secțiile de oncologie posibilitatea de a discuta deschis cu specialiști despre problemele cu care se confruntă în îngrijirea micuților. Totodată, le oferim și un moment de respiro de la grijile cotidiene în secție, oportunitatea de a socializa într-o atmosfera plăcută.
  #scoalaparintelui #scoalamamelor

 • Gentuța Galbena

  Susținerea familiilor care îngrijesc de copii cu afecțiuni oncologice este extrem de importantă. De fiecare dată când părintele aude de la medic diagnoza de cancer stabilită copilului său, el sau ea devine copleșit de sentimente confuze, iar cel mai des această stare se asociază cu o ”apocalipsă”. De foarte multe ori părinții sunt speriați nu doar de greutățile pe care urmează să le înfrunte copilul lor, dar și de frustrările lor personale.

  Fortificarea încrederii părinților în acceptarea maladiei cu care a fost diagnosticat copilul lor și a luptei pentru supraviețuire care urmează a fi dusă în echipă cu medicii, constituie o condiție absolut necesară pentru depășirea tuturor problemelor care ar putea apărea, cum ar fi tratament de lungă durată în spital (de la 9 la 12 luni), cheltuieli financiare, ignorarea celorlalți membri ai familiei, situații psihologice dificile, etc.

  Din acest motiv este foarte important să asigurăm că adultul, care îngrijește un copil bolnav de cancer, este foarte bine informat și instruit ca să devină un apărător înflăcărat al copilului său, să îi poată proteja drepturile, să cunoască când și cum poate apela după ajutor medical specializat și să susțină copilul atunci când acesta nu se simte bine.

 • Asigurare cu transport

  „Șofer cu inimă bună” este un proiect nou al Asociației ”Viața fără leucemie”, prin care ne dorim să asigurăm transportul gratuit până la spital și înapoi acasă pentru familiile care îngrijesc de copii cu cancer, și pentru care transportul este o dificultate. Pentru multe astfel de familii deplasarea la spital reprezintă o sursă suplimentară de stres și cheltuieli pe care, de cele mai dese ori, nu și le pot permite.
  #sofercusuflet

Activități în desfășurare