Școala părintelui

După lungi pregătiri, am dat startul unui proiect mult așteptat, prin care oferim sprijin, informare și abilitare părinților care îngrijesc copiii aflați în tratamente oncologice în secția de Onco-Hematologie pediatrică a Institutului Oncologic.

Idea acestui proiect a apărut din necesitatea stringenta pe care am identificat-o în procesul comunicării cu părinții. De cunoștințele părintelui care îngrijește copilul bolnav depinde în foarte mare măsură mersul și rezultatul tratamentului, el fiind responsabil pentru îngrijirea și alimentația adecvată, acordarea asistenței necesare în situații critice, monitorizarea în permanență a stării copilului și oferirea sprijinul psihologic, atât de necesar pentru recuperare.

Știm că lecțiile care vor fi ținute la această școală sunt necesare și utile, deoarece fiecare membru al Asociației noastre a trecut prin această experiență, iar acum împărtășim cunoștințele și oferim sfaturi care vor evita comiterea unor greșeli.

Am dezvoltat un program, care cuprinde atât informații la subiecte legate de tratament, îngrijire și reabilitare a copiilor cu afecțiuni oncologice, cât și ședințe de respiro pentru părinți – terapii de relaxare, ședințe de masaj, art-terapie etc., cu participarea specialiștilor și profesioniștilor. Suntem siguri că mamele, tații sau bunicii care îngrișesc copiii lor bolnavi vor găsi aceste informații foarte necesare, și totodată, vor avea ocazia de a-și aduna forțele, energia și buna dispoziție pentru a putea susține în continuare copiii până la victorie.

Alte proiecte din aceeași categorie