Big Hearts Marathon Chișinău – alergăm pentru o cauză nobilă

În fiecare an devenim tot mai mulți! Mai mulți oameni cu suflet mare, care sunt gata să susțină activitatea Asociației  ”Viața fără leucemie”. Acest lucru ne aduce mai aproape de realizarea scopurilor și implementarea cu succes a proiectelor asociației pentru a le putea crea copiilor cu boli oncologice din Republica Moldova condiții mai bune în timpul aflării în spital.

Pe data de 23 și 24 septembrie, la Chișinău se desfășoară cea mai mare și mai spectaculoasă competiție sportivă de alergare din Moldova – Big Hearts Marathon.  În acest an, participanții la acest eveniment își dăruiesc o parte din inimile lor micilor eroi din Secția de Onco-Hematologie Pediatrica a Institutului Oncologic.

Cu fiecare participant, cu fiecare cursă aducem mai aproape posibilitatea implementări proiectului de reconstrucție completă a secției din spital destinată tratamentului copiilor bolnavi de cancer, pentru a le crea micilor pacienți condiții moderne, sigure și absolut indispensabile unei spitalizări de lungă durată. Si asta deoarece o parte din taxa de înregistrare a participanților la Maraton va fi redirecționată în contul Asociației „Viața Fără Leucemie”.

La Institutul Oncologic sunt tratați copii din toată Moldova care au fost diagnosticați cu diverse forme de boli oncologice. Tratamentul este complex și de durată, dar suntem siguri că micuții noștri eroi vor depăși această boală. Noi depunem tot efortul pentru acest lucru.

Cancerul la copii reprezintă aproximativ 0, 5% — 1% din numărul total de cancere. Anual, circa 400 000 copii și adolescenți din lumea întreagă sunt diagnosticați cu diferite forme de cancer. În Republica Moldova, această cifră constituie în jur de 100-120 copii anual, ceea ce pentru țara noastră este foarte mult, iar datele statistice demonstrează că această rată este în creștere continuă.

La ziua de azi rata de supravietuire a copiilor bolnavi de cancer este destul de ridicată pentru anumite tipuri de cancer. În unele cazuri circa 75% din pacientii care primesc tratament de specialitate se pot vindeca. Desigur, rata de vindecare depinde direct de calitatea tratamentului, condițiile de spitalizare și îngrijire, gradul de calificare a personalului medical antrenat, etc. 

„Viața Fără Leucemie” este unica asociație în Republica Moldova care asigură suport în realizarea dreptului fiecărui copil diagnosticat cu maladie oncologică la asistență complexă calificată și susține familiile care îngrijesc acești copii. Cancerul la copii se tratează, de aceea noi depunem tot efortul pentru a-i ajuta să se bucure de o copilărie frumoasă.

În acest an Big Hearts Marathon Chișinău nu este doar despre alergare și competiție, ci despre susținere și puterea  lui „ÎMPREUNĂ”. Este șansa de a ne uni forțele pentru a oferi înțelegere și a ajuta acolo unde este atâta nevoie de noi!

Înregistrare

Noutăți similare