Achiziții de medicamente și consumabile medicale

În cadrul tratamentului împotriva cancerului la copii, accesul la metode de diagnostic de înaltă performanță și la medicamente și consumabile medicale calitative este crucial pentru pacienți. Sistemul de sănătate asigură accesul la diagnosticul de bază și la medicamentele esențiale. Cu toate acestea, în secția de Onco-hematologie Pediatrică deseori se atestă necesități care exced posibilitățile materiale existente sau resursele alocate de stat. În aceste situații, A.O „Viața Fără Leucemie” intervine pentru acoperirea acestor necesități urgente, astfel încât să prevină periclitarea procesului de tratament la copiii diagnosticați cu cancer. Astfel, ne aducem contribuția pentru suplinirea stocurilor de medicamente, consumabile medicale sau echipamente medicale, realizarea analizelor și investigațiilor necesare pacienților atunci când acestea lipsesc sau nu pot fi oferite de către spital.

Asociația a fost înființată cu un scop clar definit: să ofere susținere și resurse esențiale copiilor cu cancer și familiilor acestora. Una dintre cele mai importante misiuni ale asociației este de a asigura accesul la tratamentele necesare și la medicamente de calitate pentru copiii internați la în secția Onco-hematologie pediatrică. Pentru realizarea acestor activități A.O „Viața Fără Leucemie” organizează acțiuni de colectare de fonduri, prin intermediul campaniilor, donațiilor filantropice și a parteneriatelor încheiate cu sponsori. Ulterior aceste fonduri sunt direcționate pentru realizarea achizițiilor necesare pentru tratamentele micilor pacienți.
În anul 2022 Asociația a avut o contribuție importantă la asigurarea Laboratorului de Imunologie și Genetică Moleculară a IMSP Institutul Oncologic cu flowcitometru – unicul echipament din Republica Moldova, capabil să realizeze analize de laborator pentru diagnosticarea rapidă și exactă a leucemiei, care este cel mai răspândit tip de cancer la copii. Acest aparat a fost procurat din mijloacele Programului Național de Control al Cancerului, în urma campaniei de advocacy ”Eu vreau să mă tratez acasă în Moldova” lansată de Asociație în anul 2021. Din mijloacele colectate de Asociație, a fost asigurată amenajarea încăperilor de laborator destinate funcționării echipamentului, cât și susținerea necesară pentru instruirea echipei de specialiști antrenați în procesele de laborator cu utilizarea acestui echipament sofisticat.
Astfel, circa 12% din cheltuielile Asociației pentru anul 2022, mai exact 183 437,82 MDL, au fost direcționate pentru susținerea spitalului. În perioada ianuarie-septembrie 2023 pentru activități de susținere a spitalului au fost direcționați 335,926.16 lei.
Eforturile asociației au un impact semnificativ asupra comunității locale. Copiii bolnavi de cancer internați în secția Onco-Hematologie Pediatrică au astfel acces la tratamente moderne conform protocoalelor aplicabile pe plan internațional și la consumabile medicale de calitate, ceea ce crește șansele de vindecare și îmbunătățește calitatea vieții lor.
Asociația „Viața Fără Leucemie” continuă să lucreze cu dăruire pentru a face o diferență semnificativă în viața copiilor cu cancer. Prin contribuțiile noastre susținem micii pacienți din Republica Moldova afectați de această boală, dar și familiilor care îngrijesc acești copii.

Other projects in this category