Crearea condițiilor mai bune pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer

Crearea condițiilor mai bune pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer este una din preocupările de bază ale Asociației noastre. Alături Asociația Dăruiește Aripi din România a fost posibilă realizarea Studiului de Fezabilitate pentru reconstrucția și modernizarea Secției Oncohematologie Pediatrică din cadrul Institutului Oncologic. IMSP Institutul Oncologic din Moldova

Studiul de fezabilitate și planul de arhitectură reprezintă prima etapă a procesului de reorganizare a funcțiunilor, reparații capitale și modernizarea secției Onco-hematologie pediatrică și a fost oferit ProBono administrației Institutului Oncologic și Ministerul Sănătății al Republicii Moldova , astfel încât să fie posibilă avansarea mai rapidă a procesului.

Întregul proces de reconstrucție presupune compartimentarea spațiului în 67 încăperi pentru tratament și manipulări medicale, inclusiv 23 saloane unde vor fi internați copiii diagnosticați cu cancer și un salon pentru spitalizare de zi. Secția va dispune de spații de joacă, bucătării pentru pacienți și părinți, precum și de un centru educațional pentru programe educative și de asistență psihologică.

Proiectul architectural de reconstrucție și modernizare a fost realizat de către compania Tesseract Architecture sub conducerea doamnei Raluca Soaita, profesionisti in sistemul proiectarilor medicale. Studiul a fost prezentat administrației Institutului Oncologic în cadrul unui eveniment desfășurat luni, 12 iunie curent, în prezența ministrului Sănătății, doamna Ala Nemerenco, a doamnei Nicoleta Pauliuc, senator în Parlamentul României și inițiatoarea Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer din România și a ambasadorului român la Chișinău, E.S. domnul Cristian Leon-Țurcanu.

Astfel începe un nou proces, lung și interesant, cu provocări și tensiuni. Dar suntem motivați să ne aducem toată silința pentru reușita lui, deoarece ne dorim să creăm condiții bune pentru tratarea copiilor din Moldova!

Similar news